Potvrdio direktor
9

Održan sastanak u DKPT-u: Vučića ipak neće osiguravati samo MUP RS-a

A. Ku.
Enes Karić, direktor DKPT-a (Foto: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH)
Enes Karić, direktor DKPT-a (Foto: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH)
Rukovodstvo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) organizovalo je sastanak rukovodstva o osiguravanju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom posjete Bosni i Hercegovini, a nakon što je Klix.ba izvijestio o tome da nisu planirali angažovanje pripadnika DKTP-a.
Iz Direkcije su saopćili da im je dolazak Vučića najavljen te da će biti uključeni u proces osiguranja predsjednika Srbije i njegove delegacije tokom boravka u BiH 3. i 4. augusta i to na cijeloj teritoriji BiH.

Direktora ove policijske agencije Enesa Karića pozvali smo kako bi nam objasnio na koji način će osiguravati Vučića i kada je donesena ta odluka, na šta nam je rekao da je u toku sastanak rukovodstva DKPT-a, a da je jedna od tačaka osiguravanje predsjednika Vučića.

Naglasio je kako DKPT aktivno sarađuje sa pripadnicima MUP-a RS-a, ali i brojnim drugim institucijama kako bi poduzeli sve potrebne radnje i mjere koje su u opisu njihove nadležnosti.

"Saradnja sa MUP-om RS-a je na zavidnom nivou. Pripadnici MUP-a RS-a su pomagali i u Potočarima Direkciji, tako da pomažu i sad", istakao je Karić.

Dodao je da je saradnja DTKP-a na visokom nivou kako sa MUP-om RS-a tako i sa Ministarstvom vanjskih poslova Srbije i Ministarstvom vanjskih poslova BiH.