Provedba odluke Ustavnog suda
0

Održan prvi sastanak ekspertne grupe za Statut Grada Mostara

FENA
Mostar
Mostar
Prvi radni sastanak ekspertne grupe, koja bi trebala napraviti zajednički prijedlog načina provedbe odluke Ustavnog suda vezane za Statut Grada Mostara, održan je danas u Mostaru.

Kako je istaknuto nakon sastanka, članovi ekspertne grupe će u iduće sedmice analizirati ponuđena rješenja nakon čega bi trebali ponuditi informaciju s prijedlozima rješenja Gradskom vijeću Mostara.

Član ekspertne grupe Damir Sadović kazao je kako imaju četiri prijedloga.

Prijedlozi su različiti i teško je za očekivati da bi se mogao izvući jedinstven stav, kazao je Sadović navodeći kako treba napraviti analize tih prijedloga.

Član ekspertne grupe Nurko Pobrić u izjavi je kazao kako problemi Mostara nisu ekspertni problemi već da su to politički i ekonomski problemi.

"U svakom slučaju, cilj valjda ove ekspertne grupe koliko sam ja razumio jest da pomogne Gradskom vijeću da pri izvršenju odluke Ustavnog suda ima neko ekspertno mišljenje", kazao je Pobrić.

Inače, ekspertna skupina pravnika osnovana je odlukom mostarskog Gradskog vijeća, a čine je Damir Sadović, Nurko Pobrić, Božo Žepić, Slaven Bevanda i Dragan Pantić.

Osim Pobrića i Sadovića, drugi članovi ekspertne grupe nisu bili raspoloženi za davanje izjava medijima.