{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odron tla Paraće kod Kalesije izbrisao sa lica zemlje

17.5.2014. u 21:43
163
111
Odron tla Paraće kod Kalesije izbrisao sa lica zemlje
163
Vrijedne domaćinske ruke Senada Alića iz zaseoka Paraći u kalesijskoj mjesnoj zajednici Donje Hrasno njegovale su 43 dunuma zemlje. Nakon posljednjih vremenskih neprilika, Alić kaže kako ne zna da li će ubuduće na raspolaganju imati i 100 kvadrata.
"Klizište mi je odnijelo sve. U Praćima su uništene kuće, pomoćni objekti, automobili... Ostali smo bez igdje ičega, a od Civilne zaštite jutros sam dobio paštetu", kaže ojađeni Senad.

Još nekoliko kuća zbrisano je i u zaseoku Horozovine. Mještani pričaju kako se klizište pokrenulo u "gluho doba", a dvije porodice sa malom djecom spasile su žive glave u posljednjim trenucima.

Ekipe koje su obišle Paraće i Horozovine utvrdile su kako klizište ne miruje i da se može očekivati novo pokretanje tla. Zbog toga su svi ugroženi stanovnici evakuisani, ali su glave porodice ostale u blizini sela kako bi pratile dalji razvoj situacije.

Inače, na području kalesijske općine registrovana su 174 klizišta, blizu 100 osoba je bez krova nad glavom, a vodena bujica je i danas odnosila putne komunikacije i mostove. Nekoliko naselja je u potpunosti odsječeno od svijeta, a iz Kalesije su upućeni apeli za prikupljanje osnovnih životnih potrepština koje će biti podijeljene evekuisanom stanovništvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: