{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odobreno razrješenje Upravnog odbora RTVFBiH

F
11.12.2012. u 19:20
2
34
Odobreno razrješenje Upravnog odbora RTVFBiH
2
Odobreno razrješenje Upravnog odbora RTVFBiH
Predstavnički dom Parlamenta FBiH prihvatio je na današnjoj sjednici u Sarajevu prijedlog odluke o razrješenju Upravnog odbora Radio-televizije FBiH.
Istovremeno je prihvaćen i prijedlog za imenovanje privremenog saziva Upravnog odbora na dva mjeseca u kadrovskom sastavu: Vanja Kenjić, Nino Ćorić, Goran Puljić i Zehrudin Isaković.

Po riječima predsjedavajućeg Doma Fehima Škaljića o ovome će se izjašnjavati i Dom naroda.

Ove odluke u Predstavničkom domu inicirali su poslanički klubovi Socijaldemokratske partije BiH, Saveza za bolju budućnost BiH, Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatske demokratske zajednice 1990.

Njihovo obrazloženje je da revizorski ured već treći put daje negativne ocjene o poslovanju RTV-a, zatim da izvještaje o godišnjem poslovanju ove medijske kuće ne prihvata ni Parlament koji je njen osnivač.

Ranije je iz ovih poslaničkih klubova aktuelne parlamentarne većine izjavljivano i da je trojici od četiri člana Upravnog odbora istekao mandat, kao i direktoru Džemalu Šabiću.

Glasanju o ovim odlukama nisu prisustvovali poslanici Stranke demokratske akcije. Iako su učestvovali u raspravi, oni su neposredno uoči glasanja napustili sjednicu jer smatraju da su ove odluke nezakonite.

Ubrzo po glasanju današnja sjednica Predstavničkog doma je završena i naredna je najavljena za 19. decembar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: