{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odobren Nacrt koji sprječava finansiranje terorizma

F
28.7.2011. u 19:21
0
2
Odobren Nacrt koji sprječava finansiranje terorizma
0
Odobren Nacrt koji sprječava finansiranje terorizma
Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mikrokreditnim organizacijama, predložen iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, odobren je danas na sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta održanoj u Sarajevu.
Zakonske izmjene predložene tim aktom obrazložio je federalni ministar finansija Ante Krajina.

Suština njegovog izlaganja je da se izmjenama nalaže usklađivanje aktuelnog zakonskog teksta iz ove oblasti s odredbama Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorističkih organizacija, koji je u Federaciji BiH izglasan prije dvije godine.

"Ovim će se izmjenama spriječiti pranje novca i finansiranje terorističkih aktivnosti, omogućiti veći nadzor Agenciji za bankarstvo, nadzor nad doniranim sredstvima, kao i zaštita od neregularnih manipulacija", naveo je predlagač.

Zakonske izmjene o mikrokreditnim organizacijama predložene su proceduralno Parlamentu po hitnom postupku, ali su ih ranije poslanici Predstavničkog doma vratili u nacrt, što znači u redovnu proceduru i sporiji postupak jer smatraju da je riječ o materiji koja zahtijeva još rasprave.

Nakon cjelodnevnog rada, Dom naroda je odobrio četvorogodišnju federalnu strategiju za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom te za narednu sjednicu odgodio odlučivanje o kreditiranju kantonalnih bolnica u Orašju i Goraždu.

Naredna sjednica bit će održana u septembru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: