{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odobašić: Gubici UKC Tuzla su veći od 100 miliona

S
24.2.2012. u 15:37
0
1
Odobašić: Gubici UKC Tuzla su veći od 100 miliona
0
Odobašić: Gubici UKC Tuzla su veći od 100 miliona
Gubici UKC Tuzla su, prema riječima predsjednika UO dr. Amera Odobašića, premašili iznos od 100 miliona KM. Doktor Odobašić te članovi UO dr. Marko Križić, doc.dr. Midhat Tabaković i dr. Denijal Tulomović, su na današnjoj konferenciji za novinare naveli kako gubici u 2011. godini iznose 11 miliona KM.
"Izvještaj o poslovanju u 2011. godini smo usvojili na prijedlog menadžmenta i stručne službe. No, o svemu će se morati očitovati osnivači. Mi želimo startati od nule, a sa dugom iz 2011. godine nemamo nikakve veze, jer smo imenovani u UO UKC Tuzla nakon što je završila poslovna 2011", pojasnio je dr. Amer Odobašić.

Vlada TK u dva navrata nije usvojila izvještaj o radu UKC Tuzla. Da li će usvojiti novi, ostaje da se vidi. Inače, od oko 100 miliona duga, oko 40 miliona se odnosi na dobavljače. Međutim, UKC Tuzla ima i 2,6 miliona KM nenaplaćenih usluga, koje se dijelom odnose i na liječenje neosiguranih osoba.

"Pored svih problema ne očekujemo da će Vlada TK predložiti smanjenje plata uposlenicima koji, u suštini, nisu krivi za poslovne gubitke", zaključili su članovi UO UKC Tuzla na današnjoj konferenciji za novinare.

No, podsjetimo, Vlada TK je u Nacrtu budžeta za 2012. godinu predvidjela smanjenje plata za 6,5 posto svim budžetskim korisnicima, tako i uposlenicima UKC Tuzla, kojih je oko 3.000.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: