FOTO
/
Čaušević: Univerzitet i UKC Tuzla su u problemima

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
28.12.2011. u 17:29
0
3
Čaušević: Univerzitet i UKC Tuzla su u problemima
0
Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević je, na novogodišnjem prijemu za novinare, govorio o urađenom poslu u 2011. godini. U nekoliko navrata Čaušević je konstatovao kako je njegova vlada preuzela nedovršene poslove te da su od inauguracije do danas u djelo sproveli niz reformskih procesa.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Premijer Čaušević najavljuje kako će Vlada TK ostati na istom putu, a u narednoj godini uslijedit će nove reorganizacije i uštede. Kada je riječ o ovogodišnjim uštedama, Čaušević kaže kako je ušteđeni novac usmjeren ka Univerzitetu u Tuzli i Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC Tuzla), institucijama koje, prema njegovom mišljenju, imaju velike probleme.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis Foto: Darko Zabuš/Fotoservis

Od ranije je poznato kako je UKC Tuzla u dugu od oko 100 miliona KM, dok Vlada TK u oblasti obrazovanja nije zadovoljna upisnom politikom.

Premijer Čaušević kaže kako će se mijenjati upisna politika u srednje škole i na Univerzitet u Tuzli, a da će se učiniti sve na afirmaciji tehničkih pravaca. Također, posebna pažnja će se posvetiti razvojnim projektima i zapošljavanju. No, o konkretnim projektima, premijer Čaušević će govoriti tek dogodine.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: