{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Odnosi u regiji su poboljšani, ali se još puno toga treba uraditi"

F
2.7.2010. u 14:26
0
2
"Odnosi u regiji su poboljšani, ali se još puno toga treba uraditi"
0
"Odnosi u regiji su poboljšani, ali se još puno toga treba uraditi"
Valentin Inzko (Foto: Arhiv)
U svom obraćanju ambasadorima u Komisiji za politiku i sigurnost, ključnom tijelu EU za vanjsku politiku, specijalni predstavnik EU Valentin Inzko danas je u Briselu naglasio da su se odnosi u regiji u posljednje vrijeme poboljšali i dodao da je upravo na to pozivala EU, saopćeno je iz OHR-a.
Specijalni predstavnik EU Inzko pozdravio je napredak kojim će se omogućiti ukidanje viza za građane BiH, kao i nedavno usvajanje Strategije povratka izbjeglica za provedbu Aneksa VII u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Međutim, ostaje da se uradi još puno kako bi se ostvarile reforme koje su BiH potrebne i koje građani očekuju, osobito u vezi sa izazovima koji su rezultat trenutne ekonomske krize.

"To od političara i organa vlasti BiH traži da se kontruktivnije angažuju u dijalogu i traženju kompromisa", rekao je specijalni predstavnik EU Inzko.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU rekao je predstavnicima 27 zemalja članica EU da će nastaviti uključivati političare i građane u debate čiji je cilj da se istaknu važnost i prednosti procesa integracije u EU. Rekao je da predizborna kampanja treba da se fokusira na pitanja koja građane najviše zanimaju, a to su nova radna mjesta i bolji životni standard.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: