Komentari (127)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dodjih vidjeh procitah ne skontah
@DIVERZANTSKA1UDARNA :)
Halo novinari....od kud sad ova ideja, zasto, jeli ima zamjena ili sta, gdje se nalaze sad sve ove evidencija, ko ih cuva, ja novinara i k
elektronski
nastavak, stranica 2. Najgori slučaj bi bio da radnik naslijepo vjeruje poslodavcu i prepusti mu sve radnje prijave, odjave, uplate doprinosa, a da radnik od FZPIO/MIO ne traži podatak o evidenciji, pa mu se može desiti da radi na crno.
Koliko sam shvatila prelazi se na elektronsku evidenciju radnog i penzijskog staža. Zaposleniku/radniku je u interesu da prilikom svakog zasnivanja ili prestaka radnog odnosa u Zavodu PIO/MIO zatraži pismeni podatak o postignutom stažu i evidenciji o uplatama plata i doprinosa kako bi imao dokaz prilikom regulisanja penzionog staža u trenutku odlaska u penziju. Ovaj podatak radniku koristi i u svrhu regulisanja zdravstvenog osiguranja kod FZPIO/MIO.
sve pohvale za članak,tko je nešto i znao o ovom sada ste ga uspješno zbunili.
i naravno kakve veze to ima sa temom?
mene sada zanima tko su bili tri mušketira,pošto su nosili ljiljane ???
Jao teksta :O
jel to znaci da nemoram na biro se prijavljivat, nezgodno mi je svaka tri mjeseca ici prijavljivati se , jos se moram i potpisivat , naporno je to, ukinite brate sve i kud koji mili moji.
Nama balkancima samo nek je kakvih knjizica...Komunisticka zaostavstina...Krajnje je vrijeme da se pocne zavrsavat sa tim
a ovi na birou sta za njih vazi
Kakva ba knjizica i vracanje,..svi jadni rade na crno.....baljezgate samo..
Ko da gledam glavni i jačešći odgovori na šalterima - pao sistem, neima strujke, osoblje na kolektivnom godišnjem, referentica je na seminaru o korištenju sistema, radno vrijeme šaltera od 12 do 13 sati, jel vam se otac zove Oman, ne Osman je, podnesite zahtjev za promjenu imena oca i javite se u kancelariju br.7...
hahahaah najbolje da nam ukinu i radni staz svakako nista ne radimo samo klixamo povazdan
Jao konačno se ukida ova tehnologija iz srednjeg vijeka. Čuj radna knjižica, isto Rusija pedesetih, ili Prag za vrijeme Kafke - ovjeri ovdje, pečatiraj tamo, precrtaj rubriku, precrtaj stranicu, pazi ovdje nemoj ukoso, ovdje treba vodoravno, zašto ti je pečat crven, a ne plav, ovo ti je starije šest mjeseci... Zdravstvena knjižica isti slučaj. Čitav svijet može bez tih gluposti, samo ovdje kao da su svete relikvije.
Sve vam lijepo pise ... http://www.pufbih.ba/v1/public/upload/stranice/a600e-obavjestenje-za-osiguranike.pdf
Sad cemo svi imati ono sto u americi zovu "social security number". Djeluje sve cool, samo se nadam da amateri u sluzbi nece grijesiti puno u radu
E to je to. Ideja k'o ideja ima smisla ... u americi. Kako ce to zavrsiti u bih je veliki upitnik.
a što amerika...pa porezni broj poznaju sve drzave evrope...u sloveniji ti se to zove DAVČNA ŠTEVILKA...dobiješ je čim se prijaviš na poreznu upravu zbog ostarivanja prijave na biro tj rad... preko tog broja ti se okreću svi prihodi plate itd!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)