Gradsko vijeće
367

Odluka o cijenama karata Trebevićke žičare prolongirana za mart

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Gradsko vijeće Grada Sarajeva u martu će donijeti odluku o cijenama karata za Trebevićku žičaru, potvrđeno je za Klix.ba u kabinetu gradonačelnika Abdulaha Skake.

Gradske vlasti prolongirale su odlučivanje o cijenama karata za Trebevićku žičaru na mart iako je isprva najavljivano da će ova odluka biti donesena do kraja februara.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ranije je izjavio da može obećati građanima kako će se gradske vlasti truditi da ta cijena bude prilagođena uslovima i načinu njihovog života.

Vrijednost projekta obnove Trebevićke žičare je nešto manja od 20 miliona maraka s tim da je američki biznismen Edmond Offerman za obnovu donirao sedam miliona KM.

Podsjećamo, Trebevićka žičara, ona stara, izgrađena je davne 1959. godine. Radovi na izgradnji nove žičare počeli su u junu prošle godine.

Nova žičara u pogonu će imati 33 kabine u olimpijskim bojama, plavoj, zelenoj, crvenoj, žutoj i crnoj. U svakoj gondoli moći će se voziti do 10 osoba. Vožnja u jednom pravu od grada do Trebevića trajat će blizu osam minuta i za sat vremena će prevoziti 1.200 putnika.