BiH
143

Odličnim online koncertom Dubioza kolektiv predstavio album "Apsurdistan"

Klix.ba
(Foto: Irfan Redžović)
Popularni bh. bend Dubioza kolektiv predstavio je svoj novi album "Apsurdistan" svirkom uživo koju su fanovi mogli pratiti preko njihove Facebook stranice i zvanične stranice benda, ali i na portalu Klix.ba.

Članovi Dubioza kolektiva pripremili su izvanredan show za svoje fanove, uz muziku i satiru na njihov način, predstavili su novi album, na kojem će, prema svemu sudeći, sve pjesme biti pravi hitovi.

Iz duše, o realnom stanju u našoj zemlji, pjevali su članovi Dubioza kolektiva, a voditelj programa bio je Boris Šiber.

Brojni fanovi benda pratili su svirku uživo, tokom koje su predstavljene pjesme "Tranzicija", "Prvi maj", "Kažu", "Dolazi Evropa" i "Kupi", "Krivo je more", "KP dom", "Sjećam se", a sudeći po komentarima fanovima se najviše svidjela pjesma o predsjednicima BiH i regije.

Fanovi mogu besplatno downloadovati album na Dubioza.org, a članovi benda su pozvali svoje fanove da kupe album "Apsurdistan" koji će se 15. aprila naći u prodaji u BiH na više od 1.000 maloprodajnih mjesta Tropik d.o.o., u tržnim centrima, maloprodajnim objektima, benzinskim pumpama i kioscima, a izdanje će, osim deset novih pjesama, sadržavati i tri remixa, dostupna samo na CD izdanju.

Mada, prema anketi koju su proveli - 99 posto fanova je kazalo da neće kupiti album.

"Apsurdistan je gotovo generički naziv za distopijsku državu u kojoj sve graniči s apsurdom. Naše posttranzicijsko društvo svakim danom sve više liči na montipajtonovski skeč u kojem logika i zdrav razum ne postoje ni u tragovima. Teritorija Apsurdistana je veoma fleksibilna i granice se šire ili sužavaju proporcionalno prisutnoj količini gluposti. Na naslovnici albuma je grb Apsurdistana, koji simbolizira ideološki bućkuriš koji služi kao temelj za društveno-političko uređenje države, kombiniran s elementima koji na slikovit način predstavljaju stanovnike Apsurdistana i njihove navike, uvjerenja i sistem vrijednosti", pojasnili su članovi benda.