Muzika
204

UŽIVO / Gledajte uživo koncert Dubioza kolektiva i promociju albuma "Apsurdistan"

Klix.ba
Koncertnim nastupom popularni bh. bend Dubioza kolektiv promoviše svoj novi album "Apsurdistan". Nakon svirke bit će omogućen besplatan download albuma na web-stranici benda. <iframe src="http://new.livestream.com/accounts/3569069/events/2020029/player?width=632&height=356&autoPlay=true&mute=false" width="632" height="356" frameborder="0" scrolling="no" style="margin-top:15px"> </iframe>

Svirku Dubioza kolektiva možete pratiti i na dubioza.org ili na Facebook stranici.

Popularni bh. bend upriličit će promociju albuma i 16. aprila u 13:00 sati u Tropik Media Shopu u suterenu BBI Centra u Sarajevu. Tada će članovi grupe izvesti tri muzičke numere sa novog albuma u unplugged verziji te potpisivati CD-ove i poklanjati majice, bedževe, privjeske za ključeve, mirise za auto... fanovima koji kupe svoj primjerak albuma "Apsurdistan".

"Apsurdistan" će se 15. aprila naći u prodaji u BiH na više od 1.000 maloprodajnih mjesta Tropik d.o.o., u tržnim centrima, maloprodajnim objektima, benzinskim pumpama i kioscima, a izdanje će, osim deset novih pjesama, sadržavati i tri remixa, dostupna samo na CD izdanju.

"Apsurdistan je gotovo generički naziv za distopijsku državu u kojoj sve graniči s apsurdom. Naše posttranzicijsko društvo svakim danom sve više liči na montipajtonovski skeč u kojem logika i zdrav razum ne postoje ni u tragovima. Teritorija Apsurdistana je veoma fleksibilna i granice se šire ili sužavaju proporcionalno prisutnoj količini gluposti. Na naslovnici albuma je grb Apsurdistana, koji simbolizira ideološki bućkuriš koji služi kao temelj za društveno-političko uređenje države, kombiniran s elementima koji na slikovit način predstavljaju stanovnike Apsurdistana i njihove navike, uvjerenja i sistem vrijednosti", pojasnili su članovi benda.