Staze spremne
225

Odlični uslovi za skijanje na Bjelašnici, u funkciji liftovi i šestosjed

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na bh. olimpijskoj ljepotici, planini Bjelašnici, uslovi za skijanje su idealni, poručuju iz KJP ZOI '84.

Na Bjelašnici je temperatura ispod nule, na lokalnitetu Babin do izmjereno je minus 5 stepeni celzija, na vrhu Bjelašnice temperatura iznosi minus 8 stepeni, dok je na Malom polju na Igmanu izmjeren minus 4. Visina snijega iznosi 100 cm na vrhu Bjelašnice.

Uz minuse i padavine, tokom noći su radili topovi za vještačko osnježavanje, kako bi napravili idealne staze. Pale su dovoljne količine snijega te su staze dobro pripremljene.

"Vertikalni transport je spreman i u funkciji, radit će i u danima praznika te pozivamo skijaše i ljubitelje snijega da nam se pridruže u ovoj zimskoj idili. Danas će u Babinom dolu na Bjelašnici biti u funkciji liftovi BX, K1, te šesterosjed", poručili su iz ZOI '84.

Na Malom polju na Igmanu u funkciji je dvosjedna žičara te jedan baby lift.

Na Velikom polju ju funkciji je staza za nordijsko skijanje.

Večeras je na Bjelašnici osigurano noćno skijanje u periodu od 18:30 do 21:00 sati.

Putevi prema Bjelašnici i Igmanu se od jutros čiste jačim intezitetom.

Škola skijanja koju organizuje ZOI’84 je popunila svoju prvu grupu te djeca od 2. januara 2018. godine sa instruktorima uče svoje prve korake na snijegu. Prijave za druge grupe su u toku.

"Pozivamo sve skijaše i ljubitelje zime da dočekaju Novu godinu na Bjelašnici i uživaju u zimskoj idili i prazničnom raspoloženju. Želimo vam ugodan boravak na našim olimpijskim ljepoticama", navodi se u saopćenju.

Stanje na olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman možete pratiti putem internet-stranice www.zoi84.ba i Facebook stranice ZOI '84 Olimpijski centar Sarajevo.