Velika opasnost
31

Odlamanje stijene prijeti prolaznicima na Darivi, GSS upozorava vlasti godinama

Klix.ba
Obzirom da je s dolaskom proljeća krenula i alpinistička/penjačka sezona, te da veliki broj zaljubljenika u ovaj sport svakodnevno obilazi rejon sarajevske Darive, kao i šetalište Aleju ambasadora, te da svakodnevno ovom relacijom prolazi veliki broj djece s roditeljima, Gorska služba spašavanja želi skrenuti pažnju da na stijeni Orlovača, na ušću Moščanice u Miljacku, prijeti veliki odron kamenja koji se može u svakom trenutku odlomiti i pasti na šetalište.



Odron koji prijeti predstavlja opasnost za penjače i zaljubljenike u penjanje, ali puno veća opasnost je za prolaznike, šetače, trkače, bicikliste, motoriste, posebno za porodice sa djecom, odnosno sve one koji po lijepom vremenu uživaju u ovom šetalištu.

U skladu s ovim upozorenjem napominjemo svima koji se kreću i zadržavaju na tom dijelu da to čine na ličnu odgovornost. GSS stanica Sarajevo će nastojati da obavijesti sve nadležne službe u gradu Sarajevu.

U toku prošle sezone pomenuti dio je bio obilježen, prije dvije godine upozorili smo na istu pojavu, a u toku 2013. godine jedan dio je i očišćen od nestabilnih komada kamena.