{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Odgovorimo Dodiku i SNSD-u još masovnijom registracijom"

F
25.6.2012. u 17:54
38
17
"Odgovorimo Dodiku i SNSD-u još masovnijom registracijom"
38
"Odgovorimo Dodiku i SNSD-u još masovnijom registracijom"
Srebrenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U budžetu Republike Srpske za 2012. godinu iznosom od 300.000 maraka finansira se nevladina organizacija "Historijski projekat Srebrenica" sa sjedištem u Holandiji, koja za cilj ima negiranje genocida u Srebrenici.
Na internet stranici ove mračnjačke organizacije stoje gnusne laži poput ove:
"Od 8.000 civilnih žrtava koje je navodno strijeljala vojska RS jedva za 10 posto postoje relevantni stručni nalazi koji to dokazuju. To na što se bošnjačka strana poziva kao dokaz ne bi prihvatila ni jedna ozbiljna kriminološka ili medicinska, a pogotovo sudska ekspertiza u civiliziranom svijetu".

Jedna od aktivnosti u negiranju genocida koje sprovodi "Historijski projekat Srebrenica", plaćena novcima poreznih obveznika Bosne i Hercegovine među kojima su i povratnici, žrtve genocida u Srebrenici jeste i predavanje koje će večeras u Beogradu održati Stefan Karganović, predsjednik organizacije "Historijski projekat Srebrenica", o temi "Srebrenica: falsifikovanje istorije" u prostorijama Beogradskog kulturnog kluba.

Namjere režima Milorada Dodika, koji i sam negira genocid, prema mezarju u Potočarima najbolje dokazuje ova, direktna budžetska podrška projektu koji ima za cilj isključiti negiranje genocida.

Stoga, još jednom pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine koji se slažu s nama da je negiranje genocida nedopustivo te da na politiku SNSD-a i Milorada Dodika odgovore još masovnijom registracijom u Srebrenici, saopćila je Građanska inicijativa "Glasaću za Srebrenicu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: