BiH
0

Odgođeno suđenje Ibrahimu Čeči zbog praznika

FENA
Suđenje Ibrahimu Čeči, koji se tereti za zločin počinjen 1992. godine u sarajevskom naselju Dobrinja, odgođeno je zbog toga što optuženom teško pada da mu se sudi za vjerski praznik - Bajram.

Dalida Burzić, predsjedavajuća Vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu, kazala je da je optuženi opravdao svoj izostanak sa suđenja.

“Sadik Hota, branilac optuženog Čeče, podnio je Sudu podnesak 16. augusta ove godine u kojem se navodi da je optuženi vjernik koji je postio cijeli mjesec, te da mu teško pada da mu se sudi za Bajram, što je ovaj sud prihvatio kao opravdan zahjev Odbrane da se odgodi suđenje”, rekla je Burzić.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu tereti Ibrahima Čeču, nekadašnjeg pripadnika Armije BiH (ABiH), da je 18. septembra 1992. fizički zlostavljao civile srpske nacionalnosti koji su kopali rovove u naselju Dobrinja 5. Između ostalog, na teret je Čeči stavljeno da je nogama nanio više udaraca S.V. u predjelu grudnog koša, od čega je ovaj izgubio svijest i slomljena su mu tri rebra.

Suđenje je odgođeno za 30. august ove godine, kada će biti saslušana dva svjedoka odbrane, prenosi BIRN - Justice Report.