Ponovo nema sudije
21

Odgođena još dva ročišta u slučaju smrti Džene Gadžun, majka doživjela novi stres

A. L.
Suđenje ljekarima Suadu Rožajcu, Jasmini Halimić-Alajbegović i Nini Jovanović za smrt djevojčice Džene Gadžun neće biti održano ni sutra ni narednog četvrtka.
Kako je za Klix.ba potvrdila majka djevojčice Amila, predsjednica sudskog vijeća je produžila bolovanje i neće je biti najmanje do kraja naredne sedmice. Podsjetimo, zbog istog razloga je odgođeno i prethodno ročište.

"Iskreno, ne znam da li će ročište i poslije toga biti održano. Sve nam ovo predstavlja dodatni stres i dilemu", rekla je majka Amila.

Prije nego što je sutkinja otišla na bolovanje, ročište je odgođeno jer se nisu pojavili advokati optuženih. Prethodno, na ročištu za izjašnjenje o krivnji, Rožajcu je pozlilo a advokat Nine Jovanović nije došao pa je i to ročište bilo pomjereno.

Djevojčica Džena Gadžun je u novembru 2021. godine operisana u privatnoj klinici "Bejtović" u Sarajevu. Tokom operacije došlo je do komplikacija, i ona je 14. novembra 2021. godine preminula na KCUS-u.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je saopćeno da je Suad Rožajac optužen za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Benjamin Bejtović, vlasnik porivatne klinike u kojoj je obavljena operacija, nije optužen.