Uskoro novi termin
2

Odgođen trilateralni sastanak ministara BiH, Srbije i Turske u Banjoj Luci

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz Ministarstva vanjskih poslova su se oglasili saopćenjem o odgađanju za sutra najavljenog trilateralnog sastanka ministara vanjskih poslova BiH, Srbije i Turske, koji se trebao održati u Banjoj Luci.

"Obavještavamo medije da se za sutra najavljen trilateralni sastanak ministara vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Republike Turske odlaže. Novi termin će biti naknadno usuglašen i objavljen. Do odlaganja sastanka je došlo zbog vanrednih okolnosti uslijed kojih ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlüt Çavuşoğlu neće biti u prilici biti u Banjoj Luci na planiran datum", navodi se u saopćenju.

Ministri vanjskih poslova će prvom sljedećom prilikom razgovarati o temama zajedničkim za sve tri države kao što su regionalni projekti u oblasti prometne infrastrukture, ekonomska suradnja i opća politička situacija u regiji.

Trilaterali sastanci između BiH, Srbije i Turske održavaju se od 2010. godine s ciljem unapređivanja međusobnih odnosa, kao i otvaranja prostora za privrednu suradnju i rasterećivanja političkih odnosa.