Odgađa se popis stanovništva BiH za oktobar

Klix.ba
17.1.2013. u 15:12
143
63
Odgađa se popis stanovništva BiH za oktobar
143
Odgađa se popis stanovništva BiH za oktobar
Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici razmotrilo dopunjeni Izvještaj o pripremama za popis stanovništva, kućanstava i stanova u BiH 2013. i zadužilo Agenciju za statistiku da Vijeću ministara BiH za narednu sjednicu dostavi Nacrt zakona o izmjenama Zakona o popisu stanovništva, kojim će se uvažiti preporuke Međunarodne promatračke misije o pomjeranju održavanja popisa za šest mjeseci, umjesto da se održi u aprilu.
Vijeće ministara BiH odredilo je ministra komunikacija i prometa Damira Hadžića da bude veza između Vijeća ministara BiH i Agencije na koordinaciji svih aktivnosti u vezi sa pripremama popisa stanovništva, kućanstava i stanova u 2013. godini.

Zadužena je Agencija za statistiku da pripremi i Vijeću ministara dostavi akcioni plan s tačno utvđenim rokovima i nosiocima aktivnosti u svezi s pripremom popisa.

Na sjednici je naglašena potreba rješavanja otvorenih pitanja koja se odnose na neusuglašenost pravnih propisa, neutvrđenost entitetske linije, nepostojanje jedinstvenog registra prostornih jedinica i određene probleme u svezi s planiranjem sredstava u statističkim institucijama potrebnim za financiranje troškova popisa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (63)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: