Tužilaštvo BiH nije dokazalo krivicu?
0

Odbrane Zečevića i Kneževića zatražile oslobađajuću presudu

FENA
Odbrane Saše Zečevića i Radoslava Kneževića, optuženih za zločine na Korićanskim stijenama, danas su u završnoj riječi zatražile oslobađajuću presudu, jer smatraju da Tužilaštvo BiH nije dokazalo njihovu krivicu.

Optuženi Zečević, bivši pripadnik interventnog voda prijedorske policije, očekuje od Suda BiH da ga oslobodi krivice, javlja BIRN.

"Žalim zbog žrtava zločina, suosjećam s porodicama. Imaju pravo znati šta se dogodilo. Počinioci trebaju odgovarati, ali ja ne spadam u njih. Protiv mene su upotrijebljeni lažni svjedoci koji su za blažu kaznu optužili nedužne ljude", kazao je Zečević.

On je istaknuo da nije htio otići u drugu zemlju jer nije učestvovao u ovom zločinu.

Optužnica tereti Zečevića, Kneževića, Petra Čivčića, Branka Topolu i Marinka Ljepoju za učešće u ubistvu oko 200 muškaraca na Korićanskim stijenama, koji su prethodno izdvojeni iz konvoja koji je 21. avgusta 1992. krenuo iz Prijedora prema Travniku.

Prema optužnici, Zečević, Knežević, Čivčić i Ljepoja su bili pripadnici Interventnog voda Stanice javne bezbjednosti (SJB) Prijedor, dok je Topola bio stražar u logoru u Trnopolju.

Odbrana trećeoptuženog Čivčića završnu riječ iznijet će u četvrtak, 14. juna.