Slučaj "Respiratori"
66

Odbrana Fahrudina Solaka: Svjedoci su potvrdili da se radi o invazivnim respiratorima

S. Š.
Fahrudin Solak sa advokaticom Marselom Bajramović (Foto: D. S./Klix.ba)
Fahrudin Solak sa advokaticom Marselom Bajramović (Foto: D. S./Klix.ba)
Braniteljica Fahrusina Solaka drugooptuženog u predmetu "Fadil Novalić i drugi" Marsela Bajramović kaže da su svjedoci tokom svjedočenja na glavnom pretresu potvrdili da se radi o invazivnim respiratorima.

Odbrana Solaka tvrdi da su svjedoci, prilikom svjedočenja na glavnom pretresu, potvrdili da se radi o invazivnim respiratorima te da svjedokinja Sebija Izetbegović nikada prilikom svog svjedočenja nije izjavila da su respiratori neinvazivni.

"Upravo suprotno tome, svjedoci su prilikom svjedočenja na glavnom pretresu potvrdili da se radi o invazivnim respiratorima dok svjedokinja Sebija Izetbegović nikada prilikom svog svjedočenja nije izjavila da su respiratori neinvazivni", kažu.

Pored toga, dodaju kako je inžinjer koji je dao iskaz na glavnom pretresu je jasno rekao da se radi o invazivnim respiratorima, uz šta je priložena i materijalna dokumentacija.

"Inžinjer koji je dao iskaz na glavnom pretresu je jasno rekao da se radi o invazivnim respiratorima odnosno da respiratori imaju invazivne modove, a u prilog tome govori i materijalna dokumentacija koja je uložena u sudski spis. Navedeno je morao potvrditi čak i vještak Tužilaštva BiH da se radi o invazivnim respiratorima odnosno da respiratori imaju i invazivne modove", kaže odbrana Solaka.

Tvrde također da su apsolutno netačni navodi kojima se potencira na tome da je u toku postupka rečeno da su respiratori neinvazivni odnosno da se u toku postupka pokazalo da se radi o neinvazivnim respiratorima.