Pravni fakultet UNSA
256

Odbrana doktorske disertacije Amira Zukića zakazana za četvrtak pa prolongirana do daljnjeg

Piše: A. P.
Foto: Nap.ba
Foto: Nap.ba
Na Pravnom fakultetu u Sarajevu za 6. juli je zakazana javna odbrana doktorske disertacije Amira Zukića, optuženog u predmetu "Bosna", kojem se od kraja maja sudi na Općinskom sudu u Sarajevu. Odbrana disertacije potom je prolongirana do daljnjeg, potvrđeno je za Klix.ba s Pravnog fakulteta.

Odluka o prolongiranju je donesena jer se generalni sekretar Stranke demokratske akcije i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH od sredine februara nalazi u pritvoru.

Amir Zukić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amir Zukić (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Kako je prethodno navedeno u obavještenju Katedre za državno i međunarodno javno pravo, Zukić treba braniti doktorsku disertaciju pod naslovom "Način formiranja gornjih domova zakonodavnih tijela s posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu".

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ipak, odluka o odbrani disertacije će morati sačekati. S obzirom na to da Zukić nije osuđen, već je optužen, ne mora nužno značiti da do odbrane neće doći i da neće dobiti pravo na otpust.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Podsjetimo, Zukić je uhapšen i sa još osam osoba optužen za više krivičnih djela u vezi s primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te protuzakonito posredovanje.