{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Odbrana BiH - Igman 2015": Na mladima ostaje obilježavanje ovog značajnog datuma

F
6.8.2015. u 11:30
10
85
"Odbrana BiH - Igman 2015": Na mladima ostaje obilježavanje ovog značajnog datuma
10
Polaganjem cvijeća na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu počela je manifestacija "Odbrana Bosne i Hercegovine - Igman 2015" koja će kroz dvodnevne aktivnosti podsjetiti na ratna dešavanja koja su se odigrala na planini Igman te na značaj tog bojišta za odbranu Sarajeva i BiH.
Brojne delegacije svih nivoa vlasti u BiH, predstavnici udruženja i građani odali su počast i prisjetili se historijskih dana za odbranu države.

Nakon Kovača počast je odata na spomen-obilježju u Ferhadiji, a zatim i kod Vječne vatre.

Nakon kraćeg zadržavanja delegacije su se uputile ka spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, a u toku dana će posjetiti mezarje kod Ali-pašine džamije i Most Suade i Olge.

Centralna manifestacija će biti održana sutra, a Organizacioni odbor smatra da će prisustvovati oko 20.000 ljudi.

U petak aktivnosti počinju poukom bosanskog otpora Bjelašnica/Proskok, a slijedi odavanje počasti francuskim vojnicima na Grgarici te odavanje počasti na mezarju Veliko polje, Mrazište i Brezovača.

Nakon vjerskog programa i džume, slijedi defile veterana, umjetnički program i obraćanje člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Kanton Sarajevo je nosilac organizacije manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2015", a doprinos su dale i sarajevske općine, Grad Sarajevo, Federalno ministarstvo za boračka pitanja te javna preduzeća.

Novina ove godine je što je dio organizacije prepušten mladim ljudima, s namjerom da narednih godina oni preuzmu kompletnu organizaciju.

Najavljeno je da će tokom centralne manifestacije zastave biti predate mladima kao simbol da na njima ostaje obilježavanje ovog značajnog datuma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: