Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta napricase i ostase zivi
Poslodavac ne uplaćuje doprinose pa se radniku savjetuje da tuži poslodavca. I radnik plaća advokata i sudove da bi poslodavac dao državi njene pare, jer porezi i doprinosi su pare države a ne radnika. Za to vrijeme inspektori/ce gledaju na poslu novu sezonu neke turske serije, a sve kancelarije mirišu na kafu baš kao da si ušao u birtiju, a ne u poreznu upravu.
U mojoj firmi, mi smo preklinjali poslodavca da nam ne uplacuje zdravstveno osiguranje, vec da nam isplacuje. To je nekih 300 - 400 KM koje mi se svaki mjesec odbijaju od plate, a svakako za sve idem kod privatnog doktora. Naravno, ne daj boze hospitalizacije, isao bih u drzavnu bolnicu, ali sanse za to su male. Tako da, bilo bi super kad bi radnik imao pravo birati da li da se novac od NJEGOVE place uplacuje u zdravstveni sistem ili da mu se isplati, pa da sam placa zdravstvene usluge.
Ne davati javnim preduzecima ni marke dok ne otpuste visak adminsitracije i bespotrebnih uhljeba ukoliko ne placaju mjesc za mjeces doprinose. Ako nisu u mogucnosti odma to preduzece privatizovati pa da vidite kako postaje vrlo bryo profitabilno. Ko ne moze placati redovno diprinose mjesec za mjesec odma zatvorit firmu i blokirat racune. To je jedino ispravno.
Ima jedna drčna u planini Vide joj se bedra u kućnoj haljini Prva nam je pristigla iz Tuza Obožava da ga primi zguza. Oj Sebija , oj Sebija