Od policije RS-a
1

Odbor za bezbjednost NSRS traži procjenu da li je sigurnost Draška Stanivukovića ugrožena

Piše: M. N.
Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske održao je danas sjednicu na kojoj je jednoglasno zatražio je danas od MUP-a RS da se ispitaju sve okolnosti u vezi sa objavljenim spornim snimkom, intenzivira istragu o oštećenju imovine poslanika Draška Stanivukovića i izvrši procjenu njegove sigurnosti.

"Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske traži od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da se ispitaju sve okolnosti u vezi sa objavljenim audio snimkom u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti svih aktera", navodi se u prvom zaključku.

Riječ je o snimku na kojem na kojem pripadnik MUP-a RS prijeti njegovom pomoćniku Ivanu Begiću govoreći da će ga istući pa reći da je pao niz stepenice, a zaprijetio je da može upotrijebiti i oružje.

Odbor traži od MUP-a RS da zajedno sa nadležnim tužilaštvom intenzivira istragu kada je u pitanju krivično djelo oštećenja imovine porodice Stanivuković. Poslaniku Stanivukoviću je razbijen automobil ispred porodične kuće u Banjoj Luci 12. februara, a ranije je govorio kako su njemu i njegovoj porodici upućivane prijetnje zbog javne podrške porodici Dragičević na Trgu Krajine.

"Odbor za bezbjednost NSRS traži od MUP-a RS da, u što kraćem roku, izvrši procjenu eventualne ugroženosti sigurnosti narodnog poslanika Draška Stanivukovića i u skladu sa procjenom poduzme odgovarajuće mjere", zaključuje Odbor.

Sjednicu je zakazao predsjednik Odbora za bezbjednost Darko Babalj, a prisustvovali su zamjenik predsjednika Odbora Goran Selak i članovi Ilija Tamindžija, Miroslav Vujičić, Dragan Galić, Kostadin Vasić i Đorđe Popović. Sjednici je prisustvovao i direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum koji je članove Odbora informisao o poduzetim mjerama i radnjama policije u ovom slučaju.

Podsjetimo, Stanivuković je nakon navedenih događaja napustio BiH kazavši da mu je život ugrožen, ali je rekao da će se vratiti s novima zakonima.