{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odbijene žalbe u predmetu Gani Kovači i drugi

F
18.2.2011. u 17:04
0
0
Odbijene žalbe u predmetu Gani Kovači i drugi
0
Odbijene žalbe u predmetu Gani Kovači i drugi
Sudnica u Sudu BiH
Vijeće Apelacionog odjeljenja za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, nakon održane javne sjednice, donijelo je i otpremilo drugostepenu presudu kojom se odbijaju žalbe branilaca optuženih Ganija Kovačija, Musaira Đulića i Besima Sinanija, te se potvrđuje prvostepena presuda od 8. aprila 2010. godine.
Prvostepenom presudom optuženi Gani Kovači, Musair Đulić i Besim Sinani oglašeni su krivim za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje osoba i nedozvoljen promet drogama.

Sud je za navedena krivična djela optuženog Ganija Kovačija osudio na kaznu zatvora od osam godina, Musaira Đulića na četiri godine i Besima Sinanija na dvije godine.

Protiv navedene presude žalbe su izjavili branitelji optuženih. Presuda je osporavana zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i zbog odluke o krivičnopravnoj sankciji, s prijedlogom da Vijeće Apelacionog odjeljenja uvaži žalbe, ukine prvostepenu presudu i odredi održavanje pretresa ili da uvaži žalbe i presudu preinači ili izrekne kazne zatvora u znatno kraćem trajanju.

Nakon što je ispitalo pobijanu presudu u granicama svih žalbenih navoda, Apelaciono vijeće odlučilo je da odbije izjavljene žalbe i potvrdi prvostepenu presudu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: