{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena presuda za dilanje droge

S
18.4.2011. u 18:42
0
1
Potvrđena presuda za dilanje droge
0
Potvrđena presuda za dilanje droge
Sud BiH je u predmetu "Marica Ćulum i drugi" potvrdio prvostepenu presudu Nikoli Glušcu, osuđenom na kaznu od šest godina zatvora prema optužnici za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.
U saopštenju iz Suda BiH navedeno je da je žalba branioca Ante Prce djelimično uvažena i da se optuženi osuđuje na kaznu zatvora od tri godine i šest mjeseci.

Kao neosnovana odbijena je žalba Tužilaštva BiH na oslobađajući dio prvostepene presude optuženima Borisu Samardžiću, Iliji Bjeletiću i Nikoli Glušcu, te im se potvrđuje prvostepena presuda.

Žalba u odnosu na oslobađajući dio presude prema optuženoj Marici Ćulum se uvažava, te se presuda u tom dijelu ukida i određuje održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja.

U ponovnom postupku, otkloniće se navedeni nedostaci, po potrebi ponovo izvesti već izvedeni dokazi i uz ocjenu i ostalih žalbenih navoda, eventualno izvesti i novi dokazi, te će se tako utvrđeno činjenično stanje podvesti pod adekvatne odredbe materijalnog zakona, navodi se u saopštenju.

Prvostepenom presudom od 13. augusta prošle godine Glušac i Prce proglašeni su krivim za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i osuđeni su na kaznu zatvora od šest godina, odnosno četiri godine i šest mjeseci.

Ćulumova, Samardžić i Bjeletić, zbog nedostatka dokaza, tada su oslobođeni optužbi da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, a iz istog razloga Glušac je oslobođen optužbi za jednu tačku optužnice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: