BiH
66

Odbijena žalba: Kaplan skinut s kandidatske liste za načelnika Općine Stolac

Piše: A. B.
Salmir Kaplan (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Salmir Kaplan (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Salmir Kaplan skinut je s kandidatske liste za načelnika Općine Stolac, potvrđeno je za Klix.ba iz Centralne izborne komisije (CIK).

Kako nam je kazala glasnogovornica CIK-a Maksida Pirić, stiglo je rješenje Apelacionog vijeća Suda BiH u kojem se navodi da su odbijene sve žalbe i potvrđene odluke CIK-a.

"Kandidat za načelnika Općine Stolac se prema odluci Suda BiH uklanja s kandidatske liste i izriče mu se novčana kazna", kazala je Pirić.

Dodatno su s liste uklonjeni Demir Mahmutćehajić, Ahmet Ljubović i Božo Raguž kao kandidati za Općinsko vijeće Stolac.

Mahmutćehajić je za Klix.ba kazao kako će nastaviti pravnu borbu te da želi postići ravnopravnost svih građana Stoca.

"Do nas još uvijek nije stigla zvanična obavijest. Nisam očekivao ovakvu odluku i uvjeren sam da su svi zakoni i pravni osnovi bili na našoj strani. Prema istoj osnovi je prvi put Apelaciono vijeće Suda BiH uvažilo naše žalbe i ne znam zašto su sada odbijene. Nastavit ćemo napore za postizanje ravnopravnosti svih građana na području općine Stolac. Pozivam sve građane da ostanu mirni i istrajni u zajedničkoj aktivnosti. Pravno ćemo se nastaviit boriti kako bismo dokazali da nije istina ovo za šta nas optužuju i da smo nezakonito skinuti s liste. Tražit ćemo svoje zakonsko pravo da nas vrate na listu", izjavio je Mahmutćehajić.