Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne moze se vrsit popis iz prethodnog ili prije nekog drugog rata. ne mogu se vrsit popis mrtvih ljudi. popis je najrelevantniji pokazatelj koliko je bilo zivih prije a koliko poslije rata, tako da je izbjegavanje popisa jos jedan akt legalizacije etnickog ciscenja.
Haha dok ti sa veliki očima bleis u mileta , dok ti on priča o bogastvu , magistriram na pravnom fakultetu stutgarta hoho, al nije ni onaj na pale los kažu
kako je moguć popis bez nacionalnog izjašnjavanja u zemlji u kojoj je nacionalnost ustavna kategorija, to jest u kojoj postoje tri konstitutivna naroda koji su opet ustavna kategorija. stvarno su muslimani glupi i samo zbog toga što su glupe muje iz viceva i neće nikad biti dio evrope.
Srbi su upravu , jer traže popise po eu standardima!!!! Al zaboravljaju da su počinili Genocid, to nijedna druga država eu nije uradila! Zato nemogu Srbi imati iste standarde i tretmane po tom pitanju kao ostali narodi!! Da imaju malo morala i stida ti bi možda i sami skontali, al eto. Mi moramo taj popis sto duže rszvuci , jer će eu prisiliti Srbiju na ukidanja dvojnih pasosa, i šta mislite koliko će Srba dati srpski za bosanski pasos??? Malo.
SDA i SBiH se boje popisa jer bi popis pokazao koliko su oni svojim nakaradnim i korumpiranim politikama i radom svojih podobnih nepismenjaka uhljebljenih na drzavne jasle otjerali Bosnjaka iz ove drzave i koliko se gradjana odreklo BiH drzavljanstva. A da je njima stalo da se realizuje povratak ne bi upravo kadrovi tih stranaka pronevjerili novce namjenjene za odrzivi povratak, pa se danas postupci teski po 42 miliona vode na Kantonalnim sudovima.
PODRŠKA PREKODRINSKOJ BRAĆI-I TREBA DA SE URADI POPIS DA SE VIDI SVE CRNO NA BELO!SVE EVROPSKE DRŽAVE ZNAJU STRUKTURU SVOG STANOVNIŠTVA-E STVARNO NE ZNAM JEDINO U AVGANISTANU...TAMO SIGURNO JOŠ NE ZNAJU PA ĆE TAKO IZGLEDA BITI I SA FEDERACIJOM BIH :)
dobar je ovo fol sa odbijanjem jer oce odbijaci da se nikada ne sazna koliko koga ili cega ima, tj. nejma u \'multi\' sarajvu. dobar fol taj deyton sve dok se \"ne sprovede\', a koga su nas aljo i haris, fino ugajgulili s vranjom i slobom kad su SRBiH slozno dijelili da svak bude u svojoj vjeri i na svojoj zemlji
STA SE SAD OVI IZ S za BiH I SAD-a PRAVE ENGLEZI. PA U SVIM POPISIMA U ZADNJIH 50 GODINA, PA I NA ZADNJEM POPISU OD 1991 GODINE SU BILI OBUHVACENI I ETNICKA/NACIONALNA PRIPADNOST, MATERNJI JEZIK, VJEROISPOVIJEST. UOSTALOM, TAKO SU I DOSLI NA VLAST, PREBROJAVANJEM OVACA U VLASTITOM TORU !!!
PO TVOM NAČINU IZRAŽAVANJA SE ČUDIM KAKO SI UOPĆE DOSPIO IZ KAMENOG DOBA,A ŠTO SE TIČE VAŠIH OGNJIŠTA,PA NJIH STALNO PRODAJETE KAD SE POVUČETE U BRDA I ONDA VJEKOVIMA POMINJETE POVRATAK NA SRPSKA OGNJIŠTA,A OTKUD TEBI KOMPJUTER KAD,VJERUJEM,TI OGNJIŠTE GORI NA SREDINI DNEVNE(JEDINE)SOBE?
Ja sam Srbin i hoću tako da se izjasnim. Ko mi to zabranjuje taj je fašista. Popis sa nacionalnim izjašnjavanjem ili ga nece biti u BIH. Mi u RS ćemo napraviti svoj popis.
mujama nikako neodgovara popis izmisljaju razloge razne samo da se sazna prava istina a to je da je broj muja u bosni puno manji nego sto se misli 500 000 oslo u svijet 100 000 poginulo vise nisu apsolutna vecina u bosni to ih mnogo boli drugo da se nevidi broj srba protjeranih sa vijekovnih ognjista jer pobogu samo mujezini imaju pravo da budu zrtve jer tako je reko cnn trece kako moze neko da se popisuje ko nezivi u bosni onda po toj logici svi koji su porijelom srbi iz bosne a zive u srbiji mogu da se isto popisu znaci jedno pola srbije muje neznaju sta ce nego izmisljaju neke nebuloze sta nas briga republika srpska e i bez vas izvrsiti popis a vi u srednji vijek gdje vam je i mjesto
@burek u svemu neg sta burek u svemu ali bez genocidne i genocidasa! BiH4EVER!
BH Libera,Hajvan potpisujem! Svaka cast svima koji su glasali proiv usvajanja ovog sramnog i nepravednog popisa! BiH4EVER!
Bosna i Hercegovina mora ukljuciti u popis stanovnista sve raseljene i protjerane po svijetu. To je mnogo vaznije negi EU, to je opstanak jednog naroda.
Srpko, jarane, popis jeste potreban za evropske integracije, uostalom potreban je i bez obzira na njih, ali, naravno, ovakav niti je neophodan niti je pozeljan. Eto prave prilike da vidimo na djelu politiku unutarnjeg dogovora koje su srpskoj politickoj eliti puna usta. (Naravno, sasvim je jasno da recena elita pod dogovorom smatra iskljucivo ono sto njoj odgovara, a o motivaciji i moralnim aspektima te politike ne treba ni govoriti.) Besime, jarane, svi hoce da zive, a ti ako hoces TAKO da zivis, mislim da ti za Palestinu ne treba cak ni viza, vrlo je jednostavno.