|

Odbijen prijedlog za pritvor: Sakib Mahmuljin izlazi na slobodu

Odbijen prijedlog za pritvor: Sakib Mahmuljin izlazi na slobodu
811
Klix.ba
9.12.2015. u 17:10
184
komentara
811

dijeljenja
Odbijen prijedlog za pritvor: Sakib Mahmuljin izlazi na slobodu Sakib Mahmuljin
Sud BiH je odbio prijedlog državnog Tužilaštva za određivanje mjere pritvora generalu u penziji Sakibu Mahmuljinu, potvrdio je za Klix.ba njegov advokat Fahrudin Ibrišimović.
Na danas održanom ročištu u Sudu u slučaju penzionisanog generala Armije RBiH i bivšeg komandanta Trećeg korpusa odbijen je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora, te će Mahmuljin biti pušten na slobodu uz određene mjere zabrane.

Detalji odluke bit će poznati naknadno.

Podsjetimo, 63-godišnji Mahmuljin uhapšen je jučer u Sarajevu i osumnjičen za zločine nad Srbina od jula do oktobra 1995. godine za vrijeme izvođenja ofanzivnih borbenih dejstava na širem području Vozuće, u kojima je učestvovala i jedinica "El mudžahedin", čiji su pripadnici za vrijeme ovih borbenih dejstava počinili ubistvo oko 50 ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su prethodno oteti od druge jedinice 3. korpusa, koja je izvšila zarobljavanje.

Sakib Mahmuljin kao zapovjednik 3. Korpusa ARBiH tereti se da je propustio da spriječi počinjenje ovih kaznenih djela ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i civila pripadnika postrojbe "El Mudžahidin", te je propustio da ih kazni nakon počinjenog zločina.
Prijavi grešku


Komentari (184)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...