Općinski sud u Sarajevu
10

Odbijen prijedlog privremene mjere, Halilović se ne vraća na mjesto komesara u Sarajevu

I. Č.
Mevludin Halilović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mevludin Halilović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši policijski komesar Kantona Sarajevo Mevludin Halilović je, nakon što je razriješen dužnosti, tužio Vladu Kantona Sarajevo i podnio prijedlog za određivanje privremene mjere da se vrati na mjesto policijskog komesara, što je Općinski sud u Sarajevu odbio.

"Odbija se prijedlog za donošenje sudske mjere osiguranja, kojom je traženo da se naloži tuženom da tužitelja vrati na poziciju policijskog komesara u Upravi policije Kantona Sarajevo, a koja bi ostala na snazi do pravosnažnosti odluke o tužbenom zahtjevu", stoji u rješenju Općinskog suda u Sarajevu.

Halilović je smijenjen 29. marta na osnovu prijedloga Nezavisnog odbora Skupštine KS i za njegovu smjenu su glasali svi ministri u Vladi KS osim ministrice zdravstva Amele Sofić iz Demokratske fronte. Halilović je nakon toga, tačnije 2. aprila, podnio tužbu radi poništenja rješenja o ocjeni rada te rješenja o njegovoj smjeni.

"Nastavlja se redovan postupak po tužbi koju je Mevludin Halilović pokrenuo protiv Vlade KS", kazao nam je izvor u Upravi policije Kantona Sarajevo.