Afera "Potkivanje"
322

Odbačeni disciplinska tužba i zahtjev za suspenziju Milana Tegeltije

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH odbacila je danas disciplinsku tužbu protiv predsjednika te institucije Milana Tegeltije, potvrđeno je za Klix.ba.
Osim toga, odbačen je i zahtjev za suspenziju Milana Tegeltije. Oba zahtjeva su, kako saznajemo, odbačena kao nedopuštena.

Ured disciplinskog tužioca podigao je prije tri dana disciplinsku tužbu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milana Tegeltije, a po disciplinskoj prijavi sudije Okružnog suda u Banjoj Luci Milana Blagojevića.

Podsjećamo, Ured disciplinskog tužioca podnio je tužbu zbog susreta Milana Tegeltije s Nerminom Aleševićem, o kojem su mediji izvještavali prethodnih dana.

Tegeltija je u saopćenju VSTV-a naveo da je zatraženo njegovo privremeno udaljavanje od dužnosti u "viber poruci od zamjenika glavnog disciplinskog tužioca".

"Nisam upoznat sa sadržajem tužbe, njenim razlozima niti osnovama za njeno podnošenje, jer mi ista nije dostavljena", kazao je Tegeltija u saopćenju, dodavši da nije upoznat ni s razlozima za predlaganje privremenog udaljavanja od dužnosti.

Naveo je kako u postupku koji je prethodio podnošenju tužbe nije imao priliku da učestvuje kao prijavljeni, niti da se izjasni na navode tužbe, niti na zahtjeva za suspenziju.