BiH
81

Odbačena žalba Ćamila Durakovića, advokat čeka zvanični dokument Suda BiH

Piše: A. B.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Advokat Ćamila Durakovića Nedim Ademović za Klix.ba je kazao da je putem medija saznao da je Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine odbilo žalbu nezavisnog kandidata za načelnika Općine Srebrenica o poništenju izbora u toj Općini i ponovno prebrojavanje glasova.

Ademović je kazao da je u odluci koju su mu proslijedili mediji pročitao samo šture informacije te da još uvijek ne može zvanično komentirati odluku Suda BiH dok ne stupi direktno u kontakt s njima.

"U 19 sati ćemo održati press konferenciju na kojoj ćemo odgovoriti na sva pitanja novinara u vezi odluke Suda BiH, a koja se tiče ponovnog prebrojavanja glasova. Niko nas nije obavijestio, a mislim da nije uredu da saznajemo putem medija ovako bitne odluke", rekao je Ademović.

Aktuelni načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković nam je kazao da će na press konferenciji pokušati dokučiti i dobiti više informacija o odluci Suda BiH.

Podsjećamo, advokat Ademović je podnio dvije žalbe Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH i to nakon objave odluke CIK-a o utvrđivanju i objavljivanju rezultata. U žalbi 19. oktobra 2016. godine iznijeli su optužbe o nezakonitosti izbornog procesa, a prema Ademovićevim riječima, CIK je htio na svaki način spriječiti pravo Suda BiH da raspravlja o takvom predmetu.