Ustavni sud BiH
0

Odbačena apelacija "Borca" iz Travnika

SRNA
Ustavni sud BiH
Ustavni sud BiH
Ustavni sud BiH odbacio je danas kao nedopuštenu apelaciju Privrednog društva Trgovine "Borac" iz Travnika protiv presude Vrhovnog Suda Republike Srpske iz 2008. godine, te presuda Okružnog i Osnovnog suda u Trebinju, ocijenivši je neosnovanom.

Ovaj predmet se tiče apelantove tužbe kojom je tražio da se utvrdi da je on vlasnik nekretnine, takozvane Robne kuće "Borac" u Trebinju, te da se briše upis tuženog AD "Borac"Trebinje, saopšteno je iz Ustavnog suda BiH.

Sud je odbacio kao nedopuštene apelacije "Škebić kompani" iz Teslića i "KTK Visoko" iz Visokog podnesene protiv Presude Vrhovnog suda RS zbog neosnovanosti. 

Osporenom presudom usvojena je revizija firme "KTK Alhos" iz Sokoca, te je utvrđeno da je kupoprodajni ugovor za poslovni prostor u Tesliću od 19. juna 2001. godine, zaključen između drugoapelanta i prvoapelanta, ništav, pa se, shodno tome, prvoapelant obavezao da tužiocu preda u posjed i slobodno raspolaganje predmetni poslovni prostor.

Ustavni sud BiH je juče i danas na plenarnoj sjednici razmatrao 11, a riješio devet predmeta iz apelacione jurisdikcije.

Naredna sjednica Ustavnog suda BiH zakazana je za 25. i 26. mart.