Petero djece među poginulima
27

Odata počast i položeno cvijeće žrtvama masakra u naselju Otoka

FENA
U ulici Žrtava fašizma kod broja 12 u naselju Otoka u općini Novi Grad u Sarajevu u subotu je odata dužna počast i položeno cvijeće u znak sjećanja na devet osoba koje su smrtno stradale u masakru, na tom mjestu prije 19 godina.

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992. - 1995. Fikret Grabovica kazao je Feni da je u tom masakru koji se dogodio prije 19 godina među poginulima bilo petero djece. Njihovi najbliži u subotu su im odali dužno poštovanje.

Grabovica kaže da njih najviše boli to što pravda nije zadovoljena, te ističe da roditelji ubijene djece i njihovi nasljednici nikad neće posustati u tom nastojanju jer je to jedini način da se takvo zlo više nikad i nikome ne ponovi.

Tog tragičnog dana prije 19 godina poginuli su Elma Geko, Slavojka Govedarica, Semir Haseta, Amina Hećo, Ajdin Hodžić, Ibrahim Huskić, Vinko Lončar, Silvijo Mačorović i Božidar Šuka. U tom masakru teže i lakše je ranjeno 38 osoba.

Mjesto masakra u ulici Žrtava fašizma kod broja 12 u naselju Otoka u subotu su posjetile i delegacije Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo i Općine Novi Grad.