Prevencija širenja
30

Od sutra punkt za dezinfekciju vozila u Konjević Polju

SRNA
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U Konjević Polju od sutra počinje da radi punkt za dezinfekciju vozila, a teretna vozila će biti preusmjerena na put Konjević Polje - Bratunac, najavio je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Mlađenović je istakao važnost da dezinfekcija teretnih vozila organizuje u Konjević Polju prilikom ulaska na područje opština Braunac i Srebrenica.

"Sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, odnosno JP Putevi Republike Srpske, Policijskom upravom Zvornik dogovoreno je da se, radi dezinfikovanja, sva teretna vozila preusmjere na put Konjević Polje - Bratunac, a da im se zabrani kretanje od Drinjače prema Bratuncu pored Drine", objasnio je Mlađenović.

On je najavio da su za punkt u Konjević Polju nabavljene spužve i sredstva za dezinfekciju vozila.

"Naručeni su i saobraćajni znakovi za ograničenje brzine. Na tom punktu će morati da se dezinfikuju sva vozila koja dolaze na područje opštine Bratunac, a na ulazu u gradsko područje, na takozvanom Vihorovom parkingu vršiće se pranje i dezinfekcija tih vozila koja će se potom moći slobodno kretati", rekao je Mlađenović.

On je napomenuo da se u Bratuncu redovno sprovode sve planirane mjere zaštite, da nema oboljelih i da se smanjuje broj lica koja su pod nadzorom.

Pod nadzorom je 197 lica ili sedam manje nego juče, a iz nadzora su izašle 24 osobe koje su 14 dana provele u izolaciji.

"Sve dobro funkcioniše, niko nije prekršio mjere nadzora i policijskog časa", istakao je Mlađenović.

Mješovite ekipe policije i inspekcije kontrolisale su poštovanje mjere nadzora za 99 lica u posljednja 24 časa i nisu uočile kršenje mjera nadzora.

Mlađenović je istakao da se dezinfekcija javnih ustanova, preduzeća, javnih površina, stambenih zgrada i privrednih objekata vrši redovno i poručio da će opština nabaviti sredstva za dezinfekciju ulaza u kuće, koja će biti podijeljena stanovništvu.

Opština Bratunac nabavila je i zaštitne maske koje volonteri dijele građanima.