Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NEKA MU JE RAHAT LOKUM
I da, zaboravih napomenuti - sevdalinka je gradska pjesma i nikad nije bila u istoj kategoriji sa guslanjem, gangama i ostalim seoskim pjesmama. Nesto kao takozvane \"starogradske\" pjesme koje smo svi nekad rado pjevali, pa i danas ima ljudi koji ih jos vole, slusaju i izvode. Sve je to tradicija nasih krajeva i ne znam zasto bi negirali i zaboravljali svoju povjest, istoriju, kako god hocete. Sta god se kome svidja nek izvoli slusati.
Zao mi je sto se diskuisja usmjerila u pogresnom pravcu. Covjek koji je tako strastveno uzivao u muzici Bosne i hercegovine je, na zalost, prerano preminuo. Sudbina. A Vi rokeru, necete dugo ako nastavite gajiti u sebi toliku mrznju. Sevdalinka je lijepa jer govori o ljubavi. Lijep je i rok, i rep, i sva je muzika lijepa. Mrznja koju u sebi gajite nije. Rijesite je se, radi sebe. Gospodinu Pobricu zelim da pociva u miru Bozjem.
Majmune jedan nepismeni. Kao prvo ovo nije mjesto za takve izljeve. Drugo, nemas ti pojma o rocku, jer da imas znao bi sta je kvalitet u muzici i poetici koju rock svakako ima, a ko zna prepoznati prave muzicke vrijednosti onda ne moze nista drugo nego cijeniti i postovati sevdah. Voljeti ga ne mora, ali cijeniti - svakako. Omere, neka ti je rahmet dusi velikoj!
NEKA TI DRAGI ALLAH DŽ.Š. PODARI VJEČNI DŽENET JER SI GA ZASLUŽIO ŠTO SI BIO ČOVJEK I MNOGE LJUDE UVESELJAVAO! RIP
Nek mu je rahmet dusi i da mu dragi Allah podari lijepi Dzennet
R.I.P OMER POBRIĆ, svoje utiske ostavite na: http://www.facebook.com/?ref=home#/group.php?gid=262333833819&ref=ts
Dva sina Bosne i Hercegovine... sad ce zajedno pjevat tamo gdje su,rahmet im dusi... http://www.youtube.com/w atch?v=neVnA8p2tg4
Umiru veliki i nama poznati… ostaju novi i nepoznati. Gubimo I zadnje korjene sa nasom zemljom kroz ovakve ljude kao sto je bio Pobro. Rahmet mu dusi
Neka ti je vjecni rahmet dusi...
Neka mu je vjecni rahmet...
Dragi Omere, nek Vam dragi Allah podari vjecni rahmet ! Hvala dragom Allahu pa sam imao priliku da Vas uzivo upoznam !
Pocivaj u miru legendo i majstore.
RAHMET MU DUŠI!
sevadalinka ne prodire kroz tvrde seljacke bezosjecajne a pogotovu nadrogirane usi. @ROKER: A pjesma: Aj, kolika je Jahorina planina koju je prepjevala ROCK GRUPA Teska industrija?????? Nisi Ti bio ni blizu ni rock\'n rollu ni sevdalinci jer su to jedine dvije gradske muzicke kategorije. fataj se turbo folka, lazni rokeru!