Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
koliko ih samo prima minimalac na bijelo a ostalo ispod stola? samo da bi poslodavac placao drzavi sto manje moze.
SVE JE TO UREDU ALI NEMOJTE TRENIRATI STROGOĆU SAMO NA TERITORIJI GDJE ŽIVE BOŠNJE NEGO SE MALO POZABAVITE I HERCEGOVINOM JER U IZVJEŠTAJU NIGDJE NE STOJI GDJE STE TO RADILI ,ZATVARALI FIRME I IZDAVALI NALOGE ZA PLAĆANJE.DRŽAVA NIJE SAMO OD SARAJEVA DO IVAN SEDLA.
E cuj "nacrno". E novinari bruko
Svaka čast, to se zove inspekcija, a ne ko u Njemačkoj 10.000 policajaca uhvatilo šestoricu radnika na crno.
Baketove mjere za zapošljavanje.
I treba samo na crno !!! Enormni iznosi dadzbina za drzavu, a sve to zbog prekomjerno zaposlenih u javnom sektoru. Treba kod nas kao sto je neki dan u turskoj, 18 000 otkaza u javnom sektoru.
Glavni problem su male kazne. Dokle god je privatniku isplativije plaćati kazne nego prijaviti radnika neće doći do pomaka.
Napalta kazne je sigurica, dok upošljavanje i uplata doprinosa nije. Ako ću ja zaposlit radnika, tražiti posla za njega, zadužit se za materijal mašine i alat, ganjat naplatu a onda uhljupima dat pola, nema od toga ništa, nek mu alija traži posla i ganja.