|

Od Nove godine grijanje skuplje za 22 posto

Od Nove godine grijanje skuplje za 22 posto
0
F
FENA
16.12.2010. u 19:38
0
komentara
0

dijeljenja
Od Nove godine grijanje skuplje za 22 posto Banja Luka
Nadležni organi Banje Luke djelimično su prihvatili zahtjev „Toplane“, u kojem je traženo poskupljenje gradskog grijanja, i posebnim zaključkom odobrili povećanje cijene za 22 posto od 1. januara 2011. godine.
Gradska „Toplana“ je tražila da cijena grijanja bude veća za 37 procenata, a u svom zahtjevu, upućenom banjalučkim vlastima, upozorila je, između ostalog, da bi u slučaju suprotne odluke dalja isporuka toplotne energije potrošačima bila ugrožena.

“Grad Banja Luka to nije smio da dozvoli, pa je odobrio poskupljenje grijanja za 22 posto”, tvrdi gradonačlenik Dragoljub Davidović.

Grad će, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, i dalje subvencionirati najugroženije kategorije stanovništva, odnosno oni će i dalje će plaćati grijanje po postojećim cijenama.

Vlasti Banje Luke su, istovremeno, uputile zahtijev nadležnim u „Toplani“ da urade analizu i kampanju za ugradnju kalorimetara u stambenim jedinicama, kako bi se stvorili uvjeti za štednju toplotne energije, a samim tim i smanjenje visine računa za potrošače.

Sadašnja cijena grijanja u Banjoj Luci iznosi 1,35 KM po metru kvadratnom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.