{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banjalučka toplana završila remont, ali nema grijanja prije oktobra

F
25.9.2010. u 14:30
0
0
Banjalučka toplana završila remont, ali nema grijanja prije oktobra
0
Banjalučka toplana završila remont, ali nema grijanja prije oktobra
Tehničke ekipe banjalučke "Toplane" završile su redovni godišnji remont i ne očekuju probleme uoči nove grijne sezone koja će i ove godine početi 15. oktobra, kažu u "Toplani".
"Svi radovi završeni su u planiranom roku. Krajem prošle sedmice sistem smo počeli puniti vodom, tako da je u toku takozvana ‘hladna proba' u kojoj ćemo pronaći i otkloniti moguće kvarove, koji nisu uočeni u prethodnoj grijnoj sezoni. Poslije punjenja distributivne mreže počinjemo s punjenjem kućnih instalacija, zbog čega apelujemo na stanare da budu u svojim stanovima kada naše tehničke ekipe budu obavljale radove i provjeravale instalacije“, rekla je Branka Ružević, direktorica banjalučke "Toplane".

Ona je istakla da je posebna pažnja u godišnjem remontu bila usmjerena na popravku distributivne mreže, s koje se napaja naselje Kočićev vijenac, čiji su stanovnici imali nešto lošiji kvalitet grijanja.

"Kvarovi, koji su dovodili do pada kvaliteta isporuke toplotne energije u ovom naselju, otklonjeni su. Za sve stanare ovog naselja odobrena je bonifikacija u skladu s našim opštim i tehničkim uvjetima", tvrdi Ružević.

Po njenim riječima obezbijeđena su finansijska sredstava za nabavku mazuta koji stiže u kontinuitetu, tako da će do početka grijne sezone biti obezbijeđene dovoljne količine mazuta za uspješan start.

Ružević je naglasila da će, iako sezona zvanično počinje polovinom narednog mjeseca, u "Toplani" biti spremni da s isporukom toplotne energije krenu i ranije, ali ne prije 1. oktobra, jer za to "nemaju zakonskog osnova".

Govoreći o cijeni grijanja, Ružević je rekla da cijena grijanja ostaje ista, 1,35 KM po kvadratnom metru.

Banjalučani grijanje plaćaju svaki mjesec, tokom čitave godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: