{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banjalučka toplana završila remont, ali nema grijanja prije oktobra

F
25.9.2010. u 14:30
0
0
Banjalučka toplana završila remont, ali nema grijanja prije oktobra
0
Banjalučka toplana završila remont, ali nema grijanja prije oktobra
Tehničke ekipe banjalučke "Toplane" završile su redovni godišnji remont i ne očekuju probleme uoči nove grijne sezone koja će i ove godine početi 15. oktobra, kažu u "Toplani".
"Svi radovi završeni su u planiranom roku. Krajem prošle sedmice sistem smo počeli puniti vodom, tako da je u toku takozvana ‘hladna proba' u kojoj ćemo pronaći i otkloniti moguće kvarove, koji nisu uočeni u prethodnoj grijnoj sezoni. Poslije punjenja distributivne mreže počinjemo s punjenjem kućnih instalacija, zbog čega apelujemo na stanare da budu u svojim stanovima kada naše tehničke ekipe budu obavljale radove i provjeravale instalacije“, rekla je Branka Ružević, direktorica banjalučke "Toplane".

Ona je istakla da je posebna pažnja u godišnjem remontu bila usmjerena na popravku distributivne mreže, s koje se napaja naselje Kočićev vijenac, čiji su stanovnici imali nešto lošiji kvalitet grijanja.

"Kvarovi, koji su dovodili do pada kvaliteta isporuke toplotne energije u ovom naselju, otklonjeni su. Za sve stanare ovog naselja odobrena je bonifikacija u skladu s našim opštim i tehničkim uvjetima", tvrdi Ružević.

Po njenim riječima obezbijeđena su finansijska sredstava za nabavku mazuta koji stiže u kontinuitetu, tako da će do početka grijne sezone biti obezbijeđene dovoljne količine mazuta za uspješan start.

Ružević je naglasila da će, iako sezona zvanično počinje polovinom narednog mjeseca, u "Toplani" biti spremni da s isporukom toplotne energije krenu i ranije, ali ne prije 1. oktobra, jer za to "nemaju zakonskog osnova".

Govoreći o cijeni grijanja, Ružević je rekla da cijena grijanja ostaje ista, 1,35 KM po kvadratnom metru.

Banjalučani grijanje plaćaju svaki mjesec, tokom čitave godine.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: