{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od danas znatno lakša zamjena vozačkih dozvola za građane BiH i Njemačke

Klix.ba
10.2.2015. u 16:00
211
43
Od danas znatno lakša zamjena vozačkih dozvola za građane BiH i Njemačke
211
Od danas znatno lakša zamjena vozačkih dozvola za građane BiH i Njemačke
Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić i parlamentarna državna tajnica Katherina Reiche potpisali su Zajedničku izjavu o namjeri Saveznog ministarstva prometa i digitalne infrastrukture SR Njemačke i Ministarstva komunikacija i prometa BiH o postupku zamjene vozačkih dozvola.
"Ministarstvo komunikacija i prometa BiH okončalo je još jedan važan projekat od kojeg će direktnu korist imati građani Bosne i Hercegovine“, rekao je Damir Hadžić, potvrdivši da je izjava stupila na snagu nakon potpisivanja, saopćeno je iz Ministarstva.

Na ovaj način olakšava se zamjena vozačkih dozvola osobama koje posjeduju valjanu vozačku dozvolu za putnička motorna vozila i moticikla, koju izdaju mjerodavna tijela u Bosni i Hercegovini, odnosno SR Njemačkoj.

Građani svoje vozačke dozvole mogu zamijeniti bez polaganja dodatnog teorijskog ili praktičnog ispita ukoliko imaju mjesto boravka u Bosni i Hercegovini najmanje 180 dana u toku kalendarske godine, odnosno najmanje 185 dana u SR Njemačkoj.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH je u protekle tri godine okončalo postupak priznavanja i zamjene vozačkih dozvola sa Australijom te je u procesu pregovaranja o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola sa Republikom Italijom, Republikom Turskom, Republikom Albanijom, Republikom Moldavijom, Republikom Makedonijom, Kraljevinom Holandijom, Kraljevinom Danskom i Kraljevinom Španijom, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: