Radončić na iftaru u Brčkom
0

"Od BiH ćemo napraviti pozitivnu ekonomsku priču"

Sarajevo-x.com
Fahrudin Radončić (Foto: Arhiv)
Fahrudin Radončić (Foto: Arhiv)
Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić, u ponedjeljak je na iftaru u Brčkom, pred više od 500 članova i simpatizera SBB BiH, još jednom istakao namjere Saveza da nakon oktobarskih izbora u BiH napravi pozitivnu ekonomsku priču, saopćeno je iz te stranke.

"Obećavamo građanima da ćemo od BiH u roku od dvije godine napraviti najveće gradilište u regionu. Nije 200.000 šehida dalo svoje živote za BiH i bošnjački politički faktor koji je danas sveden na nižerazredni i nedopustivo nizak nivo. Vratit ćemo narodu dostojanstvo i povesti veliku borbu protiv siromaštva i državne mafije, jer je naša država, nažalost, i po zvaničnim statistikama prva u Evropi po broju nezaposlenih, po broju siromašnih, te po korupciji i mafiji", rekao je Radončić.

Na ramazanskom druženju u Brčkom predstavili su se i prof. dr. Emir Kabil, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz izborne jedinice pet, i kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz izborne jedinice Bijeljina, dr. Nadira Nurkić i Omer Hećimović, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH iz Tuzlanskog kantona.