BiH
0

Od 10. maja do 11. juna izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza u KS-u

FENA
U skladu s rješenjem Ministarstva prometa i komunikacija Kantona Sarajevo, a zbog rekonstrukcije pruge na raskrsnici ulica Franca Lehara i Zmaja od Bosne od 10. maja do 11. juna planirane su izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo.

U subotu i nedjelju 17. i 18. maja neće biti u funkciji tramvajska linija br. 4 Ilidža - Željeznička stanica, dok će ostale tramvajske linije biti u funkciji, s tim da će iz pravca Baščaršije i Skenderije koristiti zaobilaznu trasu preko Željezničke stanice, gdje će se okretati i kod Tehničke škole ponovno uključivati na trasu prema Ilidži.

U subotu i nedjelju 24. i 25. maja tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na dionici Čengić-Vila - Tehnička škola, tako će se prijevoz putnika na dionici Čengić-Vila - Marijin-Dvor vršiti autobusima, a prilikom presjedanja važit će karte iz prethodnog prijevoza.

U subotu i nedjelju 31. maja i 1. juna neće biti u funkciji tramvajska linija br.1 Željeznička stanica - Baščaršija, dok će ostale tramvajske linije biti u funkciji s tim da će iz pravca Baščaršije i Skenderije koristiti zaobilaznu trasu preko Željezničke stanice, gdje će se okretati i ponovno kod Tehničke škole uključivati na trasu prema Ilidži.

U subotu i nedjelju 7. i 8. juna tramvajski saobraćaj će biti u funkciji na potezu Ilidža - Željeznička stanica, dok neće biti u funkciji tramvajski saobraćaj na potezu Tehnička škola - Baščaršija - Tehnička škola. Prijevoz putnika na potezu Željeznička stanica - Baščaršija - Željeznička stanica vršit će se autobusima, a prilikom presjedanja važit će karte iz prethodnog prijevoza, saopćeno je danas iz GRAS-a.