Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trenutno sam korisnik BH Telecoma i relativno sam zadovoljna, sto ne znaci da necu preci kod nekog drugog operatera ako bude imao bolju ponudu. Medjutim, slabe su ove nase ponude u BiH. U inostranstvu npr. svake godine kao stalni korisnik dobijes i novi mobitel od operatera. Ma, mi ionako kaskamo dobrih 5 godina za Zapadom... Ipak, drago mi je sto ce sada konkurencija biti jaca. Za ovoliko godina, od BH Telecoma nisam dobila ni jednu hemijsku, a kamoli mobitel. Podrzavam zdravu konkurenciju, idemo tamo gdje nam je bolje!
Mozda i jesam, ali cula sam da ti je mali.
Stigao prijenos broja. Konačno. :D
Za svu raju nekoliko savjeta. Ukidajte fiksni telefon jer je to prevaziđen način komunikacije a i najskuplji, smanjujte upotrebu mobilnog telefona i kupovinu skupih mobitela jer više nisu u trendu, prelazite na internet usluge telefoniranja i nabavite jeftine tablete za internet i komunikaciju.
Jedan od primjera da imaš opciju slično kao u Sloveniji. Treba malo pogledati šta konkurencija nudi. Razlika može biti u visini pretplate koja je nekome OK nekome previsoka, ali opcija IMA. Sa konkurencijom će i ovo ići dole ili će se minute uduplati :) http://www.hteronet.ba/privatni-korisnici/mobilna-telefonija/tarife/super-tarife/ Sva tri operatera imaju WEB stranicu gdje je sve prikazano (KM/min, ima li ili nema uspostave i koliko košta, obračunska jedinica,...). Staviš sve na papir i sam sebi izračunaš koja ti je najbolja opcija.
Ostaje ti i dalje isti broj, samo sto nisi korisnik BHT nego npr Eroneta.
17.12.2012. u 15:59 Meni baš i nije jasan prelazak sa jedne mreže na drugu uz zadržavanje istog broja.. kako? Npr. Ako ja imam broj 061/111-111, a neko ima 063/111-111, kako može preći na BH telecom ako ja već imam taj broj? pa ostaje ti i isti pozivni npr ako ti je broj 061/111-111 kod bht , isti pozivni i broj ce ti biti i ako predjes kod eroneta
Tom koji pređe sa 063/111-111 na BH Telecom i dalje ostaje broj 063/111-111 samo što će račun dobiti od BH Telecom-a a ne Eronet-a. Predbroj je drugi ;)
ovo je ubleha kao i prelazak s fiksnog BHT na kablovski fiksni ,sve 5 ja prešao ,ali BHT mi uvalio reklamu pa kad me ko zove prvo automat izbifla poruku : broj je prenesen , za vise informacija o cijenama kod nas nazoviute 080 itd ...tako da sam na kraju uzeo novi broj od kablovske fiksne jer se ono nije moglo trpiti i jos su mi u RAK u rekli da BHT ima pravo uvaliti tu reklamu da je slusao svako ko me pozove
Meni baš i nije jasan prelazak sa jedne mreže na drugu uz zadržavanje istog broja.. kako? Npr. Ako ja imam broj 061/111-111, a neko ima 063/111-111, kako može preći na BH telecom ako ja već imam taj broj?
ja sam odjavio fiksni, prsao na pripejd i ne dam vise od 2km mjesecno za dopunu i znate sta , shvatio sam da mi uopste telefoni nisu toliko potrebni.. ne radi se tu o parama(imam ih),, ali ne dam lopovima ni banke .pored banaka, 3 telekom operatera su najveci lopovi u ovoj drzavi ...ja sam skontao nacin kako da im dohakam , 2km mjesecno i dosta im je .pozivam vas da mi se pridruzite i da srusimo te bastione srama i lopovluka.njihovi radnici redovno primaju 13 platu, regrese , zimnice i ostalo, a sve to zahvaljujuci extra profitu koji ostvaruju na polulegalan nacin.potpisivanjem ugovora oni vam sami ukljucuju opcije koje ne zelite i zamislite neku baku sa androidom koja ne zna iskljuciti opcije ,ode na more i dodje joj racun 300 km zbog gprs usluge , da ne pricam o spamovanju ,itd.SMRT SVIM OPERTERIMA SAMO BOjKOTOM NJIHOVIH USLUGA MOZETE IM NAUDITI I NATJERATI DA POJEFTINE
ja sam odjavio fiksni, prsao na pripejd i ne dam vise od 2km mjesecno za dopunu i znate sta , shvatio sam da mi uopste telefoni nisu toliko potrebni.. ne radi se tu o parama(imam ih),, ali ne dam lopovima ni banke .pored banaka 3 telekom operatera su najveci lopovi u ovoj drzavi ...ja sam skontao nacin kako da im dohakam , 2km mjesecno i dosta im je .pozivam vas da mi se pridruzite i da srusimo te bastione srama i lopovluka.njihovi radnici redovno primaju 13 platu, regrese , zimnice i ostalo, a sve to zahvaljujuci extra profitu koji ostvaruju na polulegalan nacin.popisivanjem ugovora oni vam sami ukljucuju opcije koje ne zelite i zamislite neku baku sa androidom koja ne zna iskljuciti opcije ,ode na more i dodjew joj racun 300 km zbog gprs usluge , da ne pricam o spamovanju ,itd.SMRT SVIM TROMA OPERTERIMA SAMO BOKOTOM NJIHOVIH USLUG MOZETE IM NAUDIT I NATJERATI DA POJEFTINE
Više volim da ostavljam novac našoj državi nego R Srbiji i Izraelu (Telemach)
to ista vnaGo..mene uhvatise na prepad oni iz eroneta, na ulici..svasta nesto napricase a ja naivan zaletim se i sad placam ceh svoje naivnosti. nego kad je vec ta tema, jel neko uspio raskinuti ugovor sa eronetom zakljucen na ulici ?
@Korisnik_BHT: Pusti ih nek se opeku, vraćat će se oni BH Mobile mreži ekspresno. Iz ličnog iskustva govorim, dok ne iskuse \"povoljnosti\" drugih mreža neće se opametit. Jedva čekam da pobjegnem s postojeće mreže, preporodit ću se.
Primjer3. Flat mobilni internet. Nigdje u svijetu, pa ni u BIH se ne može dobiti flat mobilni internet za 5 eura, a da nema nekog ograničenja. Ograničenje se sastoji u tome da nakon određene količine saobraćaja po maksimalnoj brzini (3G, HSDPA), se brzina smanji na 64/128 kbps, čime se može samo mail otvoriti. To je u BH Telecomu istaknuto, a kod drugih operatera nije. Na kraju krajeva, gospodo draga, otvorite cjenovnik svih operatera, od bh telecoma je na 150 stranica (a nečiji je na 1 stranici), i usporedite.
Nemojte nasjedati na marketinške trikove. Ni kod jednog operatora nema ništa džaba. BH Telecom to jasno ističe, i ne sakriva ništa korisniku, ili ne umanjuje slova na ugovoru, a koji se tiču nekih odredbi. Primjer1: 1000 besplatnih minuta. Da li se plaća uspostava poziva za iste? Koliko imaš vremena da ih potrošiš? Koliko može poziv trajati? Primjer2: Obračunska jedinica. Kod BH Telecoma je obračunska jedinica za fiksnu telefoniju 1 sekunda, za postpaid mobilnu (mini/midi/maxi/mega paket) 10 sekundi. Kod nekih operatera je 60 sekundi. Drugim riječima, ukoliko je kod telekoma cijena minute npr 0,20KM, a kod drugog operatera 0,15KM, te ukoliko je kod tog drugog operatera obračunska jedinica 60 sekundi, GARANTOVANO ćeš dobiti veći mjesečni račun kod drugog operatera nego kod telekoma ZA ISTU KOLIČINU razgovora koju si obavio.