{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Od 04. juna intenzivne inspekcijske kontrole smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta na području KS

Klix.ba
2.6.2015. u 18:37
7
27
Od 04. juna intenzivne inspekcijske kontrole smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta na području KS
7
Od 04. juna intenzivne inspekcijske kontrole smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta na području KS
Povodom zvanične posjete pape Franje našoj državi, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove od 4. juna će provoditi intenzivne inspekcijske nadzore nad radom smještajnih kapaciteta svih kategorija, kao i ostalih ugostiteljskih objekata registrovanih na području Kantona Sarajevo.
Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove saopćeno je da će cjelodnevne inspekcijske nadzore u punom kapacitetu provoditi tržišno-turistički, sanitarni i inspektori rada, svako iz svoje nadležnosti.

"Poseban akcenat u inspekcijskim nadzorima biće stavljen na legalnost rada navedenih objekata, evidenciju noćenja, naplatu i uplatu boravišne takse, kao i izdavanje fiskalnih računa", saopćeno je iz Kantonalne uprave.

Ističu da će u svim slučajevima kršenja zakonskih propisa inspektori poduzimati kaznene mjere izdavanjem prekršajnih naloga, kao i drugih mjera predviđenih zakonom.

Za rad bez ili mimo odobrenja, kao i bez rješenja o ispunjavanju minimalnih uvjeta za određenu kategoriju nadležnog ministarstva, inspektori će izricati rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i novčane kazne od 1.500,00 do 15.000,00 KM.

Za neizdavanje fiskalnih računa izricaće novčane kazne od 2.500,00 do 20.000,00 KM, dok će za neevidentiranje gostiju i noćenja kao i neobračunavanje boravišne takse te njene uplate na račun Turističke zajednice KS biće izrečene novčane kazne u iznosu od 700,00 do 7.000,00 KM.

Istovremeno apeluju na subjekte nadzora da svoje poslovanje pravovremeno usklade sa važećim propisima i time izbjegnu eventualne neugodnosti i nepotrebne finansijske troškove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: