Akcija na Koševu
52

Očišćen i uređen zeleni pojas oko stadiona Asim Ferhatović - Hase

Klix.ba
U organizaciji Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, a na inicijativu načelnika Općine Centar Sarajevo Nedžada Ajnadžića, ova lokalna zajednica redovno organizira akcije čišćenja i uređenja javnih površina u cilju zaštite i očuvanja okoliša.

Tako je u proteklim danima organizovana akcija čišćenja i uređenja zelenog pojasa oko Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.

Košenje i uređenje je završeno, a preostalo je da se tokom sutrašnjeg dana odveze prikupljeni otpad.

U akciji su između ostalih učestvovali i pripadnici mjesnih štabova civilne zaštite "Park-Višnjik“, „Soukbunar“, "Trg oslobođenja-Centar“, "Skenderija-Podtekija“ i "Pionirska dolina“.

Ovo je samo jedan u nizu pokazatelja kako je Općina Centar čvrsto opredijeljena za očuvanje i zaštitu životne sredine koja je u vrhu prioriteta aktivnosti općinske administracije. Ova lokalna zajednica se na to obavezala još 2007. godine uvođenjem međunarodnog sistema okolinskog upravljanja - EMS (Environmental Management System) po normi ISO 14001:2004.

Certifikat ovog ekološkog standarda potvrđen je svake godine, a u nastojanju za stalnim unapređenjem Općini je ove godine dodijeljen certifikat za sistem upravljanja okolišem po normi 14001:2015.