{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OccupyTogether poziva na narodni plenum u Sarajevu

S
27.10.2011. u 12:30
0
76
OccupyTogether poziva na narodni plenum u Sarajevu
0
OccupyTogether poziva na narodni plenum u Sarajevu
U Francuskoj će se 29. oktobra održati samit lidera grupe G20. Istog dana će se u gradovima širom svijeta održati protesti kojima će se zahtijevati hitno uvođenje "Robin Hood poreza" na sve finansijske transakcije. Protest će biti održan i u Sarajevu.
Demonstranti širom svijeta će poslati jasnu poruku: Hoćemo da nešto od 1,3 triliona dolara, koji se svakodnevno vrte u svjetskim kasinima, bude preusmjereno u finansiranje socijalnih programa i ekoloških inicijativa širom svijeta.

"I mi u BiH imamo svoje zahtjeve", poručuje grupa OccupyTogether iz BiH, koja je okupljena preko istoimene Facebook grupe. Oni pozivaju građane da se 29. oktobra okupe u Sarajevu ispred Narodnog pozorišta na narodnom plenumu. OccupyTogether navodi da će poslati svoje zahtjeve svim nadležnim tijelima u BiH.

"Izborimo se protiv rigidnih i ljudožderskih etnonacionalsitičkih ideologija koje dijele ljude koji žive od svog rada i pune džepove korumpiranoj birokratiji na svim nivoima vlasti u BiH. Izborimo se za human i demokratski politički sistem. Izborimo se za transformaciju ekonomskog sistema, za humanu ekonomiju. Za regulaciju rada postojećih komercijalnih banaka i snižavanje kamatnih stopa, za otvaranje državnih sektorskih banaka: industrijskih, poljoprivrednih, građevinskih i banaka namijenjenih kreditiranju stanovništva, koje će jeftinim kreditima razvijati ekonomiju BiH. Izborimo se za progresivno oporezivanje birokrata i tranzicijskih mafijaša, za zabranu prodaje prirodnih resursa, reviziju postojećih i zabranu daljnjih privatizacija, za suzbijanje birokratije u državnim preduzećima, povećanje minimalaca i penzija, oslobađanje sindikalnog djelovanja i radničke autonomije, za radničku participativnu demokratiju", navode OccupyTogether BiH.

Svi koji ste ljuti, obespravljeni i demoralisani zbog postojećeg društveno-ekonomskog stanja, dođite, iznesite svoje mišljenje, imate pravo da se čuje, poručuju iz OccupyTogether BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: