{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


JOSD 15. oktobra najavljuje "Okupaciju Sarajeva"

S
9.10.2011. u 20:58
0
130
JOSD 15. oktobra najavljuje "Okupaciju Sarajeva"
0
JOSD 15. oktobra najavljuje "Okupaciju Sarajeva"
Građani Sarajeva nezadovoljni ekonomskim poretkom, upropaštenom industrijom i nezaposlenošću u subotu 15. oktobra "Okupirat će Sarajevo", najavila je Jedinstvena organizacija za socijalizam i demokratiju (JOSD). Pozvali su građane da se pridruže protestima podrške i solidarnosti koji traju na Wall streetu, a koji će biti organizovani u brojnim zemljama svijeta.
Petnaesti oktobra širom svijeta bit će organizovani protesti pod nazivom Occupy World street, čiji je cilj iskazati nezadovoljstvo neoliberalnim kapitalizmom, odnosno ekonomskom krizom u svijetu.

Jedinstvena organizacija za socijalizam i demokratiju najavila je protest i u Sarajevu, 15. oktobra u 12 sati na platou ispred BBI Centra.

Prije protesta bit će održana tribina i rasprava, a zatim će krenuti u mirnu šetnju ka Centralnoj banci, a protest završava ispred sarajevske Katedrale.

Kako su istakli organizatori protesta, žele uputiti zahtjeve svim zakonodavstvima u BiH i tražiti da se neodložno - regulira rad postojećih komercijalnih banaka, te sprovedu reforme u finansijskom sektoru.

Također traže otvaranje državnih sektorskih banaka, progresivno oporezivanje, državno i entitetsko subvencioniranje poljoprivrede, smanjenje birokratske samovolje, te povećanje minimalnih plaća i penzija, kao i oslobađanje sindikalnog djelovanja i radničke autonomije.

Inače, Jedinstvena organizacija za socijalizam i demokratiju (JOSD) je, kako njeni članovi navode, revolucionarna anti-kapitalistička organizacija koja se zalaže za smjenu kapitalizma kroz revoluciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: