{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obustavljena proizvodnja u fabrici glinice Birač

F
1.8.2012. u 16:12
0
6
Obustavljena proizvodnja u fabrici glinice Birač
0
Obustavljena proizvodnja u fabrici glinice Birač
Zvornik (Foto: SRNA)
Proizvodnja u Fabrici glinice Birač u potpunosti je obustavljena, nakon što su iscrpljene sve zalihe gasa, čiju je isporuku za zvorničku kompaniju jučer prekinula kompanija BH-Gas.
Birač ima dug prema BH-Gasu od oko 22 miliona maraka, što je bio razlog da im se obustavi isporuka gasa.

Menadžment Fabrike Birač u toku sutrašnjeg dana trebalo bi da se sastane s upravom BH-Gasa kako bi se, kako je najavljeno, pokušalo naći rješenje za situaciju koja prijeti da dovede do potpunog gašenja grupacije Birač.

"Nastavljamo razgovore s BH-Gasom kako bismo pronašli rješenje koje bi spriječilo najgori rasplet za Fabriku glinice i cijelu regiju Birač", rekao je Virginijus Vajega, izvršni direktor Fabrike glinice Birač, koji se nada da će uprava BH-Gasa prepoznati izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalaze.

Svaki sat rada u fabrici bez gasa vodi, kako je dodao, u veći rizik da dođe do ispadanja opreme iz rada i težeg vraćanja iste u normalan rad.

"Ovakav rad dodatno povećava gubitke iz dana u dan koji su milionski. Sve navedeno dovodi fabriku u poziciju da može da izgubi poslovne partnere zbog toga što postoji preveliki rizik od nemugućnosti vraćanja fabrike u normalan režim", rekao je Vajega.

Uprava Fabrike glinice tvrdi da su radnici, svjesni neizvjesnosti u kojoj se Birač našao zbog poskupljenja gasa i pada cijena aluminijuma i glinice, i prije obustavljanja isporuke gasa pružili podršku upravi u nastojanju da se naprave maksimalne uštede u kompaniji kada su dobrovoljno pristali da se svim zaposlenim u menadžmentu, administraciji i proizvodnji smanje plaće za 10 posto u sljedeća tri mjeseca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: