Za nerede pred Vladom FBiH
0

Obustavljena istraga protiv Radže, Ganića, Patkovića i drugih

SRNA
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Tužilaštvo Kantona Sarajevo donijelo je Naredbu o obustavi istrage protiv šest lica koja se terete da su kao predstavnici boračkih organizacija počinili napad na ustavno ustrojstvo Federacije BiH (FBiH).

U saopštenju kantonalnog Tužilaštva navodi se da su Dževad Radžo, Huso Tucak, Munira Karić, Izet Ganić, Šerif Patković i Fahrudin Hasanović 21. aprila za vrijeme protesta boračkih organizacija pravili nerede ispred zgrade Vlade FBiH, ali da počinjene radnje za koje se terete osumnjičeni ne predstavljaju krivično djelo.

Nakon ocijene svih relevantnih dokaza prikupljenih tokom istrage, uključujući ocijenu iskaza osumnjičenih, svjedoka, te rezultata provedenih vještačenja, kantonalno Tužilaštvo utvrdilo je da se u radnjama prijavljenih nisu stekla obilježja krivičnog djela napad na ustavno ustrojstvo FBiH, zbog čega je obustavljena istraga protiv šest lica.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo 21. aprila, postupajući po službenom izvještaju federalne Uprave policije od 5. maja, otvorilo je istragu protiv Dževada Radže, Huse Tucaka, Munire Karić, Izeta Ganića, Šerifa Patkovića i Fahrudina Hasanovića zbog osnova sumnje da su, kao predstavnici boračkih organizacija, počinili napad na ustavno ustrojstvo FBiH.